Ensiksi:

Eräs avaruusolento, jota tässä kutsutaan Niemiseksi, lähti kerran Helsingissä vasemmalle. Hän oli kadottanut jonkin sellaisen asian kuin ”ahiklopsa”, mutta se ei ole tässä pääasia. Nieminen lähti varmasti vasemmalle. Varmistauduttuaan että kaikki retro – ja vintagekaupatkin jäivät vasemmalle puolelle, siis häntä – ei minua, hän kauhukseen törmäsi mieheen, joka etäisesti näytti Adolf Hitleriltä.

 

-  Ahiklopsa?

Hitler ei vastannut mitään, mutta osoitti nenänpäästään valuvaa hikitippaa. Nieminen kumarsi ja palasi samoja, sangen mutkaisia latuja lähtöpaikkaansa.

 

Toiseksi:

Eipä juuri mitään. Nieminen päätti lähteä oikealle. Ahiklopsa oli kateissa, mutta se ei tässä, kuten useimmat teistä ovatkin jo arvanneet, ole se pääasia. Tällä kertaa avaruusolio Nieminen piti huolen, että oikealle puolelle jäivät mm. insinööri Miettinen piiskamassa naisia ja McDonald´s Drive In. Edessä oli tori. Torilla oli mies. Nieminen kauhistui. Se näytti aivan Stalinilta.

 

-  Ahiklopsa?

Stalin nosti leukaansa, niin että aurinko paistoi jokaisen rokonarven sisään hänen epätasaisessa ihossaan. Se oli kuvottavaa. Nieminen pakeni paikalta.

 

Kolmanneksi:

Avaruusolento Nieminen palasi lähtöruutuun. Se oli Erottajan jälkeen, mutta ennen Korkeavuorenkatua. Saattoi olla Kasarmitori. Sinne hän kaivoi pienen kuopan, särki lautasensa peitokseen ja eli pimeässä elämänsä onnettomana loppuun saakka, jota ei koskaan edes tullut. Ilman Ahiklopsaa käy niin.

 

Neljänneksi:

Niille joita tämä juttu kiinnosti enemmän, kerrottakoon että Avaruusolento Nieminen on oikeasti allegoria ja syytön kaikkiin mahdollisiin samankaltaisuuksiin esimerkiksi yhteiskuntajärjestelmien kanssa. Hassu ajatus.

 

Viidenneksi:

Niille, joita tämä juttu ei kiinnostanut vähääkään, kerromme mikä Ahiklopsa on. Kyllä, se olet juuri sinä.

 

LOPPU