1.

Tästä olisi varmastikin pitänyt maalata taulu, tai tehdä musiikkia. Tämä on kuitenkin se helpoin ratkaisu.

2.

Sitten muihin aiheisiin. Eräs nainen kunnioitti poliiseja niin paljon, että unohti heidän olevan ihmisiä. Samaa virhettä hän ei tehnyt esim. talonmiehien kanssa, vaan otti ja nai erään Jokisen, joka siis oli. Talonmies. Naisen voi nähdä osoitteessa Helsinginkatu 2 A 76, siellä hän katsoo Bergeracia lauantaisin.

3.

Kirjallisuus oli taannoin yhteiskunnallisempaa, kuin hetki sitten, mutta nyt se on taas. Ihmiskunnan henkistä tilaa voi seurata katselemalla säätä, jonka loogiset vaihtelut seuraavat meitä päivästä toiseen, välitti siitä kukaan tai ei. Kun cumuluspilvi saapuu horisontista, ja julistaa olevansa uudistaja, Anja Kauranen pakenee A-studion uudeksi Arvo Saloksi. Eipä siinä mitään. Minä luenkin lähinnä Hemingwayta.

4.

Jos tästä tekstistä hakemalla hakee kirjallisuuskritiikkiä, sitä varmasti voi jopa löytää. Tarina poliisia kunnioittavasta naisesta on lisätty tähän lähinnä hämäykseksi. Lisäksi se kuvaa allekirjoittaneen kaipuuta fiktion kirjoittamiseen. Siteeraan itseäni: ”Veitsi kaipaa paiseen rakastavaa syleilyä.”

5.

Kaikki parhaat jutut alkavat samoin kuin loppuvat. Mies horjuu ovesta ulos ja palaa yöllä yhtä lailla horjuen. Aurinko nousee, ja kohta onkin taas aika auringon nousta. Tästä olisi varmastikin pitänyt maalata taulu, tai tehdä musiikkia. Tämä on kuitenkin se helpoin ratkaisu.

 

 

LOPPU